Το Wing Chun [γουΐν(γκ) τσάν] είναι ένα στυλ του Gung Fu που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, φύλου, σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης. Πρόκειται για μια παραδοσιακή κινέζικη πολεμική τέχνη που καταρτίστηκε με σκοπό να αναπτύξει τις απαραίτητες σωματικές και νοητικές ικανότητες στη μάχη σώμα με σώμα, αποτελώντας ένα από τα πρακτικότερα και αποδοτικότερα συστήματα παγκοσμίως. Έγινε ευρέως γνωστό από τον Bruce Lee, αλλά και από τον (δάσκαλο του Bruce Lee) Yip Man, ο οποίοι, αμφότεροι, θεωρούνται από τις πιό ιστορικές φιγούρες στην Κίνα του 20ού αιώνα.

Οι εκπαιδευόμενοι στο Wing Chun Gung Fu μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη βέλτιστη μηχανική του σώματος, συνδυάζοντάς τη με αποτελεσματικές τεχνικές αντεπίθεσης, χωρίς να αναλώνονται σε περιττές κινήσεις, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύστημα με το οποίο θα μπορούν να προστατευτούν από κάθε κακόβουλη σωματική επίθεση. Κατά την εκπαίδευση δίνεται έμφαση στην ταυτόχρονη άμυνα και επίθεση, αποτελούμενη από απλές, σύντομες και άμεσες κινήσεις (ευθεία χτυπήματα και χαμηλά λακτίσματα), οι οποίες έχουν σκοπό να καταστήσουν τους ασκούμενους ικανούς να ενεργούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε πληθώρα δυνητικών επιθέσεων.
Το γεγονός αυτό καθιστά το Wing Chun ως ένα από τα πιο επίκαιρα και αποτελεσματικότερα συστήματα αυτοάμυνας και αναγκαίο ενάντια στους κινδύνους της σύγχρονης εποχής.

Ο στόχος του Wing Chun Gung Fu είναι η ανάπτυξη της σωματικής εξέλιξης, διανοητικής άνθισης και πνευματικής εγρήγορσης. Αυτά τα στοιχεία μας μεταφέρουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο ζωής. Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης αποτελεί η αποδοκιμασία της επιθετικότητας και των βίαιων συμπεριφορών, καθώς και η προώθηση των ατομικών δεξιοτήτων!