Τμήμα Junior-Παιδικό

Οι πολεμικές τέχνες είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη αθλητική δραστηριότητα που κάθε παιδί αξίζει να το παρακινήσουμε να συμμετέχει. Αποτελεί παραπληροφόρηση και είναι μεγάλο λάθος η σύνδεση των τεχνών αυτών με επιθετικές συμπεριφορές, μιας και ούτε προάγουν τη βία, ούτε ξεσηκώνουν τα παιδιά να εκδηλώνουν αλαζονική συμπεριφορά λόγω της δύναμης και των ικανοτήτων που κατακτούν δια της ενασχόλησής τους με αυτές. Ακριβώς τα αντίθετα συμβαίνουν στα παιδιά που με σοβαρότητα παρακολουθούν μια καλή σχολή που προσφέρει επιστημονική και καταρτισμένη εξάσκηση σε κάποια από τις πολεμικές τέχνες. Μέσα από την επιμελή εκπαίδευση των σωματικών και ψυχικών δεξιοτήτων, το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα, όπως και έντιμο, αξιόλογο πνεύμα.

Ως γονείς θα πρέπει να κρατάμε σε εγρήγορση τα παιδιά μας και να μην τα αφήνουμε να είναι παθητικά, διότι έχουν την τάση να επιλέγουν να κάνουν τα λιγότερο πολύπλοκα και απαιτητικά πράγματα, που τα κρατάνε στάσιμα και δεν τα βοηθούν να εξελιχθούν. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε το ενδιαφέρον των παιδιών για τις πολεμικές τέχνες και να αποφεύγουμε πριν το μάθημα να επιτρέπουμε στο παιδί μας να κάνει κάτι που του αρέσει αλλά δεν είναι παραγωγικό για το ίδιο. Αν το παιδί πχ έχει προπόνηση το απόγευμα, καλό είναι να μην βλέπει τηλεόραση λίγη ώρα πριν, γιατί δεν θα θέλει να σηκωθεί και να πάει στην προπόνηση. Αν όμως του πείτε να κάνει τα μαθήματά του για το σχολείο, η προπόνηση στη σχολή  θα του φανεί σαν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα.

Σε πάρα πολλά σχολεία σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες παιδιά διδάσκονται πολεμικές τέχνες για να ασκηθούν αφενός σωστά και αφετέρου να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία. Σε μια εποχή όπου τα κρούσματα του bullying γνωστοποιούνται όλο και περισσότερο, βλέποντας τις στενάχωρες επιπτώσεις της σωματικής και ψυχολογικής βίας που υφίστανται τα αδύναμα και λιγότερο θαρραλέα παιδιά, η ενασχόληση με μια πολεμική τέχνη φαίνεται ως επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι μπορεί γρήγορα να βελτιώσει τις αμυντικές γνώσεις του παιδιού, όπως και την αυτοπεποίθησή του, την αυτοεκτίμησή του, το θάρρος του, κλπ.

Οι πολεμικές τέχνες διαθέτουν τεράστια ποικιλομορφία κατάλληλων ασκήσεων για τα παιδιά  που μπορούν να κρατούν το ενδιαφέρον πάντα υψηλά. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη ζωή τους, μιας και οι πολεμικές τέχνες καταλήγουν, συνήθως, να θεωρούνται ως τρόπος ζωής και όχι απλά ως εποχιακή ενασχόληση.

Δώστε λοιπόν στο παιδί σας το έναυσμα προς την απόκτηση θάρρους, αυτοπεποίθησης, αυτοπροστασίας, γνώσης και μιας πιο υγιούς σχέσης με τον εαυτό του, φέρνοντάς το σε επαφή με το ολοκληρωμένο κινέζικο σύστημα αυτοάμυνας Wing Chun Gung Fu που διδάσκουμε στη σχολή μας και δείτε σύντομα την βελτίωσή του προς το καλύτερο!